2019.06.30.

Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy előadássorozata

A felvételek a Komlói Színházban készültek 2016-ban

2018. decemberében ünnepelte városunk kulturális életének jeles személyisége, a Kodály Zoltán Gyermek Kórusfesztivál alapítója, Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy, Feri bácsi 90. születésnapját. Ebből az alkalomból a Közösségek Háza, a Színház- és Hangversenyterem a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál Alapítvány támogatásával elkészítette a „Történetek a muzsikáról” előadás-sorozat videó változatát, amelynek első példányát a Magyar Kultúra Napján Aranyos László – a sorozat ötletgazdája – adta át Feri bácsinak.
2018. november 27-én a Települési Értéktár Bizottság Tóth Ferenc zenepedagógiai módszerét települési értékké nyilvánította, és felvette a Komlói Települési Értéktárba. Így a Kodály módszer sajátos komlói változata, amelyet Feri bácsi élete munkájával alakított, most már hivatalosan is városunk jelképévé vált, komlói értékké lett.
A DVD csomagok kereskedelmi forgalomba nem kerülnek, a komlói intézmények kapják ajándékba. Örömmel osztjuk meg mindenkivel az elkészült videofelvételeket.